koekiemoon

life as i live it

vuurdoop

with 2 comments

dag 18 van de oorlog in gaza. er zijn al veel meningen geventileerd. of die van mij er nog toe doet laat ik aan u over.
ongenuanceerd kamp kiezen voor de één of de ander doet de complexe historiek geweld aan. toch moet ik toegeven dat het israëlisch optreden in deze oorlog me voor de borst stuit. in de eerste plaats zijn de verhoudingen in het gebruikte geweld totaal zoek. ten tweede is ‘doelgericht bombarderen’ in een gebied met een bevolkingsdichtheid rond de 4000 inw./km² een eufemisme voor ‘erop los bombarderen’. collateral damage gegarandeerd. ten derde is het werkelijk ongehoord om een school te beschieten waarin honderden mensen schuilen. ten vierde, ten vijfde enzoverder kan u zelf wel toevoegen.
de aanval op gaza werd anderhalf jaar gepland en voorbereid. het is dan ook geen toeval dat die net wordt ingezet in het machtsvacuüm in de us of a. bush heeft er geen belang meer bij om iets te zeggen en zal zijn joodse geldschieters niet meer tegen de haren strijken. obama mag nog niets zeggen, laat staan ondernemen, want hij is nog geen president. tegen de tijd dat obama’s inaugurale rede achter de rug is, hebben de israëli’s praktisch een maand ongestoord hun ding kunnen doen, buiten het zicht van journalisten of wie dan ook. een krachtig europees signaal bleef uit: sarkozy dacht in zijn grootheidswaanzin even dat hij het in zijn eentje zou kunnen oplossen. blair ook. de nieuwe europese voorzitter ging dan ook maar eens langs maar allen kwamen ze van een kouwe kermis terug. alle ogen zijn dan ook op obama gericht. hij heeft de mogelijkheid om israël ter orde te roepen. doet-ie-het-of-doet-ie-het-niet? het zal meteen zijn vuurdoop worden.

Advertenties

Written by koekiemoon

13 januari 2009 bij 20:50

Geplaatst in politiek

Tagged with , , , , ,

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] 14, 2009 in ’t leven Ik lees over het conflict bij Kaat en bij koekiemoon. En ik versta hen allebei. Ik vind het supermoeilijk om een mening te uiten over dit conflict, dat […]

  2. Ik zag laatst cijfers over de toename van burgerslachtoffers sinds WOI, vreselijk. Met de intrede van de term “precisiebombardementen” zijn de burgerslachtoffers nog amper bij te houden.
    Als er dan toch gevochten moet worden, laten we dan terug een bajonetje steken. Ergens op een veld, ver van alles en iedereen..

    Klaas

    15 januari 2009 at 01:36


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: