koekiemoon

life as i live it

wateren in frankrijk

with 2 comments

car-exhaust-fumes

–  ik ga in frankrijk water kopen want het is daar goedkoper.
ha, hoe lang is dat dan rijden?
– een uurke.
maar dat kost dan toch ook aan benzine?
– ah nee, mijn man heeft een bedrijfswagen.

zolang mensen de reële (milieu)kost van hun verplaatsingen niet voelen, krijg je van die kromme redeneringen. laat dus maar komen die kilometerheffing! komt daar bij dat bedrijfswagens niet meer van deze tijd zijn. het contingent dat ook voor privé-verplaatsingen gebruikt mag worden is ondertussen gegroeid tot meer dan een half miljoen. voor veel werknemers is het een standaardonderdeel van het loonpakket zonder dat ze die wagen ook maar één kilometer nodig hebben voor hun werk. een land dat kreunt onder de files en milieuvervuiling en tegelijkertijd bedrijfswagens fiscaal aantrekkelijk maakt, leg dat maar eens uit aan een weldenkend mens.

Advertenties

Written by koekiemoon

15 januari 2009 bij 09:31

Geplaatst in milieu

Tagged with , ,

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Dat leg je uit door de uitzonderlijk hoge loonlast. En het principe van ‘sterke schouders’ dat wordt uitgehold voor belastingsinkomsten.

  Dan krijg je allerlei truken om mensen een opslag/verloning te geven, zonder dat het bedrijf het drievoud daarvoor betaald. Of maw: een opslag te geven waarvan de werknemer meer dan de helft van over houdt.

  Maaltijdcheques zijn één zaak, telefoonrekening een anderen. Bedrijfswagens een derde.

  Weet trouwens dat heel wat mensen zich ‘milieuvriendelijk’ kunnen opstellen omdat vele van hun leveranciers de verplaatsing moeten maken.

  Zodra dat iederee bereid is goed en nauwgezet meetings te plannen, rekening te houden met reistijden en bereikbaarheid met het openbaar vervoer, dan kunnen we bedrijfwagens gaan killen.

  Verder is het uitkijken naar de eerste volledig electrische wagens, zonder zware milieukost bij de productie van electriciteit. En op korte termijn een afschaffing van de vreselijke fiscale promotie van dieselwagens die massaal veel fijn stof uitstoten.

  Pieter

  15 januari 2009 at 11:19

 2. […] context wordt een mens wat creatiever in zijn verplaatsings- en consumptiepatroon. tenzij wateren in frankrijk zo goedkoop blijft natuurlijk. stookoliefondsen en samenaankoop waren schering en […]

  innovatienood « koekiemoon

  4 februari 2009 at 12:16


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: