koekiemoon

life as i live it

innovatienood

leave a comment »

sinds een paar maanden betaalt een dieselrijder weer minder euri voor het vullen van zijn tank dan er liters in kunnen. a20061011276654ik vind dat jammer. de fiets, bus of trein kwamen vorig jaar meer in het straatbeeld omdat het gezinsbudget de tankbeurt niet meer aankon. de thermostaat ging ook een graadje lager omdat het vullen der stookolietank zo’n dure bedoening bleek. in zo’n context wordt een mens wat creatiever in zijn verplaatsings- en consumptiepatroon. tenzij wateren in frankrijk zo goedkoop blijft natuurlijk. stookoliefondsen en samenaankoop waren schering en inslag.

nu kan de riem weer wat losser want de brandstofprijzen staan terug op het niveau van godbetert 2004 ofzo. stookolieleveranciers kunnen de vraag niet bijhouden. kilometervreten kan een stuk goedkoper. lage prijzen geven het gevoel dat het allemaal zo erg niet is met het milieu en de crisis. de eindigheid van de voorraden fossiele brandstoffen blijft nochtans onveranderd. het zou dan ook jammer zijn als innovaties op het vlak van hernieuwbare energie door de crisis en de lage brandstofprijzen vertragen. de vlaamse economie zou er wel bij varen om een voorloper te zijn op het vlak van hernieuwbare energie. ik hoop van ganser harte dat er een wereldwijde wedloop komt naar groene innovaties. de economie zal er wel bij varen. het milieu ook.

en als de innovatie dan weer even slabakt, wens ik ons een gascrisis van formaat toe. het besef dat één of andere gekke rus de kraan kan dichtdraaien naar gelang zijn humeur, zal de innovatienood snel weer aanwakkeren.

Advertenties

Written by koekiemoon

4 februari 2009 bij 12:16

Geplaatst in milieu

Tagged with , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: