koekiemoon

life as i live it

nostalgie – the sequel

with one comment

kulturama brengt elk jaar wel wat lekkers voor de muziekminnende mens. zaterdagavond was het weer van dattum buzzcocksbbrokenlogomet de passage van de buzzcocks. ik keek er al een tijdje naar uit en ben niet bedrogen uitgekomen. dat de heren er ondertussen uitzien als actuarissen op de drempel van hun pensioen, kon de pret niet bederven. de gemiddelde leeftijd van het publiek lag voor de gelegenheid hoger dan die van mezelf. getuige daarvan waren de grijzende slapen, (bier)buikjes en afgestofte ramones-t-shirts. de gespotte hanekam hing er maar slapjes bij en er werden ook opvallend veel dames gesignaleerd. ze vergezelden hun echtgenoten vermoedelijk na het valentijnsdiner.  het publiek liet het pogoën verstandig voor wat het was.

zo gezapig het publiek, zo verschroeiend was de aftrap van de buzzcocks. de ene hit na de andere passeerde de revue: perfect gezongen, retestrak gespeeld. het tempo zakte naar het einde van de reguliere speeltijd een beetje maar dat bleek maar een manier om terug op adem te komen. dat de hits nog lang niet uitgeput waren en het energiepeil weer helemaal op punt stond, bleek uit de uitgebreide bisronde. een tiental nummers later floepte het licht aan en keerde iedereen tevreden naar huis. pete shelley en co. gaven hun muzikale erfenis in elk geval extra kleur.

update: voor foto’s kan u terecht bij cutting edge

Advertenties

Written by koekiemoon

16 februari 2009 bij 14:23

Geplaatst in muzzzziek

Tagged with , , ,

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Engelse punk band de Buzzcocks zakten naar Leuven af tijdens Kulturama. Koekiemoon was erbij en pende zijn indrukken neer. Stem of voeg toe aan […]

    Bespreking optreden Buzzcocks

    17 februari 2009 at 18:08


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: