koekiemoon

life as i live it

rechts

with 12 comments

de vlaamse linkerzijde is volgende laatste de standaard/vrt-peiling nog 20% waard in het stemhokje. dat stemt me niet echt vrolijk. het stemt me vooral niet vrolijk dat de overige 80% momenteel de intentie heeft te stemmen voor een partij met een ideologie die het individu sterk centraal stelt. in tijden van crisis plooien mensen blijkbaar sterk terug op zichzelf, wat niet geheel onlogisch is. de keerzijde van de medaille is dat meer mensen in tijden van crisis nood hebben aan solidariteit. u kent vast ook wel iemand die zonder job gevallen is.

dat de socialisten en de groenen er niet in geslaagd zijn om zich meer te profileren tijdens het geklungel van de afgelopen twee jaar is dramatisch. dramatisch omdat ze de vertegenwoordigers zijn van een ideologie die de solidariteit sterk in het vaandel draagt. dat ze er niet in slagen een positief alternatief te bieden voor het populisme aan de rechterzijde maakt me een beetje pessimistisch voor de verkiezingen. voor de twee coalities die steeds realistischer worden met de huidige peilingen: cd&v + open.vld + ldd of n.va bedank ik feestelijk. maar in geval van het worst case scenario (ldd + n.va + vlaams belang) verklaar ik u met de hand op het hart dat ik emigreer. op staande voet. of ik ga in het ondergronds verzet. wie doet mee?

Advertenties

Written by koekiemoon

11 maart 2009 bij 10:09

Geplaatst in politiek

Tagged with , ,

12 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Groot gelijk.

  Ik vind dat ze de woorden links en rechts moeten afschaffen. Alsook enorme tieten met keuzevakjes erop.

  Nick

  11 maart 2009 at 10:43

 2. Wat u zegt. Ik volg.

  chateaubrys

  11 maart 2009 at 11:08

 3. ik ga mee! waarheen trekken we?

  sunnymoon

  11 maart 2009 at 11:33

 4. De bewering dat alle partijen, behalve de socialisten en de groenen, het individu centraal stellen, vind ik toch wat kort door de bocht. Ook andere partijen kennen waarden als solidariteit. Blijkbaar geeft de meerderheid in Vlaanderen de voorkeur aan een centrum-rechtse of rechtse partij. Niets nieuws onder de zon. Als er een ‘(centrum-)rechtse’ regering aan het bewind zou komen na 7 juni, betekent dat toch niet dat Vlaanderen in een afgrond wordt gestort? Ik dacht, maar ik kan me vergissen, dat iemand ooit eens heeft aangetoond dat we ons niet te veel illusies moeten maken over de koers die verschillende opeenvolgende regeringen varen. Omdat in ons land coalities worden gevormd, zouden enkel de accenten een beetje verschillen, maar zou de grote lijn vrijwel dezelfde blijven.

  A.

  11 maart 2009 at 14:33

 5. akkoord dat ik kort door de bocht ga, maar ik wil het scherp stellen. in tijden van (vlaamse) begrotingsoverschotten is het gemakkelijk iedereen wat te geven. in tijden van schaarste moeten de echte keuzes gemaakt worden. links heeft de laatste decennia steeds kunnen wegen op het beleid want ze zaten in de regeringen. binnenkort zal duidelijk worden waar de verschillen liggen tussen een centrum-links en centrum-rechts beleid. een voorbeeld dat me meteen te binnen schiet: de uitstap uit de kernenergie werd in no time ongedaan gemaakt door centrum-rechts.

  koekiemoon

  11 maart 2009 at 14:55

 6. Gebruiken ze in het verzet ook hoofdletters ? Dan doe ik mee šŸ˜‰

  Mikaƫl

  11 maart 2009 at 19:13

 7. Count me in!

  babsie

  12 maart 2009 at 09:34

 8. Ik ga akkoord met A. Vlaanderen telt ook politieke partijen die door “correcte denkers” misschien niet als links gecatalogeerd worden maar die zich ideologisch wel baseren op waarden als personalisme, verbondenheid, belang van middenweldsorganisaties, enz… Ik zou dus zeker niet zo hysterisch Vlaanderen ontvluchten!

  Jeroen Vanden Berghe

  12 maart 2009 at 11:09

 9. @ Jeroen: jeuj! ik ben politiek correct. voor mij gaat het niet zozeer over de partijen, wel over de achterliggende ideologie. het middenveld waarover je spreekt is trouwens heel wat progressiever dan de partij waar je naar verwijst. ik dacht trouwens dat de verzuiling voorbij was?

  koekiemoon

  12 maart 2009 at 13:25

 10. Koekiemoon, als het je echt om de ideologieƫn gaat zou je ook niet schrijven dat 80% van de kiezers zou stemmen op een partij met een ideologie die het individu centraal stelt. Je argumentatie klopt dan niet echt.

  Jeroen Vanden Berghe

  12 maart 2009 at 13:33

 11. @jeroen: akkoord dat ik geen perfect doorwrochte politieke analyse gemaakt heb. mijn bekommernis is duidelijk.

  koekiemoon

  12 maart 2009 at 14:03

 12. […] de coalitie n-va – ldd – vlaams belang heeft geen mathematische meerderheid. die emigratie is dus niet […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: