koekiemoon

life as i live it

dilemma

with 7 comments

we voeden onze bijna driejarige dochter vegetarisch op. zuivelproducten en af en toe vis krijgt ze wel binnen, maar vlees en afgeleiden laten we buiten het dieet.

wat doet een mens dan als dochterlief in haar speelgoedkookpot aangezet komt met een speelgoedkalfje? het met veel smaak klaarmaakt en vervolgens aanbiedt op een lepel?

 • meegaan met het spel en smakelijk een hap nemen van het kalfje?
 • duidelijk maken dat we geen kalfjes eten?
Advertenties

Written by koekiemoon

23 maart 2009 bij 18:59

Geplaatst in lifelog

Tagged with , ,

7 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Speel het maar gewoon mee. 🙂 Ik ben ook vegetariër, maar zou mijn kinderen niet zo opvoeden. Als ze vlees willen eten zullen ze dat uiteindelijk toch doen. Als ze vegetarisch willen eten zullen ze dat uiteindelijk ook doen…Je kan ze natuurlijk wel een beetje de goede richting uitsturen. 😉

  tombonte

  23 maart 2009 at 20:13

 2. Uitleggen dat je geen vlees eet zou ik denken, en dan vooral de waarom. Ze gaat het misschien toch eens vragen als ze bij gelegenheid andere kinderen een hot dog ziet eten etc. etc. Zoals ik het nu begrijp weet ze zelf niet dat ze vegetarisch is? 🙂

  Nick

  24 maart 2009 at 08:55

 3. Grappige situatie…
  Bij ons is het net omgekeerd: wij aten altijd vegetarisch en zijn toen de kinderen er waren weer (af en toe) vlees gaan eten (omdat ijzer nu eenmaal het makkelijkst uit vlees wordt opgenomen door het lichaam). Onlangs vroeg de oudste (net 6) wat er nu juist in een worst zit en wat “kipfilet” nu juist met “kip” te maken heeft. Na onze uitleg dat dat dus van een varken en een kip voortkomt, was ze compleet gedegouteerd en probeerde ze haar zus uit te leggen dat die net een stuk varken in haar mond had gestopt!
  Elke keer dat we vlees eten, beginnen ze er weer over. Ik heb een vermoeden dat het hier niet lang meer gaat duren vooraleer het vlees hier volledig verbannen wordt 🙂

  rozebril

  24 maart 2009 at 21:33

 4. ha, deze morgen was het ‘paardje in de pan’. Ik heb toch maar meegesmuld, ik was te benieuwd naar haar gesauteerde paardenbiefstuk 😯

  sunnymoon

  25 maart 2009 at 10:33

 5. Meespelen…
  Later zal het kind dan zelf wel bepalen of vlees al dan niet een do or don’t is.

  Zo zou ik het doen.

  dipfico

  25 maart 2009 at 20:23

 6. Duidelijk maken dat we geen kalfjes eten! Want varkentjes, kippetjes, kangoeroe, paardjes, eenden, ganzen, konijntjes, hazen, fazantjes, hertjes en duifjes zijn een lekkerder!

  Tenzij het gemengd en gekruid kalfsgehakt is natuurlijk. Dan mag je bijten.

  Pieter

  29 maart 2009 at 21:26

 7. Ik zou zeggen: laten opgroeien met (eventueel weinig) vlees. Later kunnen ze zelf wel de keuze maken om al dan niet vlees te eten. Het is en blijft riskant om je kind (dat in volle groei is) een dieet aan te bieden dat misschien niet voor de volle 100% aan de essentiële voedingsstoffen kan voorzien.

  Ik zeg misschien, want geef toe: wie weet exact de behoefte van zijn kind (of zelfs zichzelf) en weet exact hoeveel voedingsstoffen er in het genuttigde voedsel aanwezig is? De beschikbare nutritionele en wetenschappelijke cijfers zijn gebaseerd de op gemiddelden van onderzoeken.

  Wie wil zijn kind aan het risico blootstellen van een groeiachterstand, gebaseerd op gemiddelden?

  Doe wat je wilt, uiteindelijk maakt iedereen zijn eigen keuzes, maar ik vind dat je je kinderen geen onnodige risico’s moet laten nemen, vooral in cruciale periodes in het leven. Later kunnen ze nog altijd zelf beslissen.

  anticontra

  3 juni 2009 at 11:52


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: