koekiemoon

life as i live it

belazerd

with 3 comments

*warning: boring*

de laatste tijd vind ik de opiniestukken van yds niet altijd even sterk, maar vandaag slaat hij spijkers met koppen. we zijn zelf aan het sparen om op een nader te bepalen moment een huis te kopen. de verwachting dat ons geld veel opbrengt koesteren we niet, het moet op elk moment beschikbaar zijn en er mogen vooral geen risico’s genomen worden. een spaarrekening lijkt ons daarom het best. dat we toch enige opbrengst krijgen van een bank die dat geld gebruikt om winst te genereren, lijkt me evident. blijkbaar vinden banken dat niet meer. de europese centrale bank wordt hiervoor met de vinger gewezen ‘want de rentevoet ligt te laag’.

aan de andere kant zijn we deze week eens gaan informeren voor een lening. allemaal hypothetisch enzo, maar toch. voor een lening met vaste rentevoet ligt die rentevoet op iets minder dan 5%. veel te hoog want de europese centrale bank heeft een lage rentevoet heeft bepaald. nu vraag ik me af wie wie in het ootje neemt.

komt daar nog eens bij dat de belangrijkste banken nog bestaan bij gratie van de belastingbetaler. als belastingbetaler verwacht ik dat er voorwaarden zijn gesteld aan de door de overheid vrijgemaakte bedragen. één van die voorwaarden zou zijn dat de consument niet langs alle kanten belazerd wordt. vindt u dat ook?

Advertenties

Written by koekiemoon

13 augustus 2009 bij 20:29

Geplaatst in miscellaneous

Tagged with , ,

3 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Niemand verplicht je om een vaste rentevoet te nemen. Een variabele, jaarlijkse rentevoet krijg je aan de helft (http://twitter.com/COOKaholic/status/3151810186)

  Mikaël

  13 augustus 2009 at 20:56

 2. Banken zijn evil. Ik heb het altijd al gezegd.

  yab

  13 augustus 2009 at 21:33

 3. @mikaël: als het zover is, zal ik u eens contacteren 🙂

  koekiemoon

  13 augustus 2009 at 21:56


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: